Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Nieuws

16

mrt
2012

TELLURIUM Q

On 16, mrt 2012 |

Op zoek naar een aanvulling op ons kabelassortiment heb ik heel wat kabelmerken de revue laten passeren. Zoals meestal het geval is, zaten er goede soms zelf erg goede bij. Maar helaas ook veel exemplaren waarbij de verpakking en de “looks” van de kabel meer indruk maakte dan de geboden geluidskwaliteit.

Zo anders was het toen ik voor het eerst met het merk TELLURIUM Q in aanraking kwam. Ik dacht in eerste instantie meer aan een ziekte als gevolg van te veel drank dan aan een nieuw kabelmerk. Ook de simpele kartonnen dozen boezemden niet veel vertrouwen in. Eenmaal uit de verpakking zag ik een aantal vreemdsoortige platte kabels die me nog het meest deden denken aan een ouderwetse platte UHF antennekabel maar dan in een grotere uitvoering.

Nu zegt uiterlijk niets over de geluidskwaliteit, daarom heb ik geprobeerd om met een open mind deze kabels te beoordelen. Achtereen volgens heb ik de Blue, Black, Green en de Ultra-Black luidsprekerkabel beluisterd. De Blue is de instapper en klinkt fris en neutraal, gewoon een fijne kabel voor een mooie prijs. Een stap verder gaat de Black, naast de neutrale klank krijgt de ruimte nu ook meer volume en het laag heeft meer body. De volgende stap is de Green een forse kabel en duidelijk een andere klasse dan zijn kleine broertjes. Bij de Green wordt de ruimte fraai uitgelicht en staan vocalisten en begeleiding mooi los van elkaar. Dat het nog een stap beter kan bewijst de Ultra-Black deze kabel is absoluut neutraal en de plaatsing is nog beter dan bij de Green.

Al met al ben ik onder de indruk van deTellurium Q producten. De rust, openheid, en vooral het neutrale karakter van deze kabels hebben mij volledig overtuigd. Graag voeg ik dan ook Tellurium Q toe aan mijn merken pallet.