Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Nieuws

29

sep
2012

Well Tempered Lab

On 29, sep 2012 |

Well Tempered Lab is het geesteskind van de Nieuw-Zeelander William Firebaugh ontwerper van onder meer de Dynavector platenspeler. De draaitafels van Well Tempered onderscheiden zich door een geheel eigen aanpak. Op het eerste gezicht lijken de Well Tempered Ā platenspelers een beetje fragiel en ziet het geheel er wat vreemd uitĀ  vooral door het gebruik van een golfbal als onderdeel van de arm.

De Well Tempered Lab draaitafels maken gebruik van een ideale ontkoppeling tussen arm en draaitafel en dit zorgt voor een ongeƫvenaarde weergavekwaliteit. Een lichtgewicht arm is bevestigd aan een golfbal die rust in een bad siliconenolie met een extreem hoge viscositeit. De weerstand die de golfbal ondervindt, en daarmee de armdemping, is eenvoudig aan te passen door de bal meer of minder met de siliconenolie in contact te laten komen.

Een ander opmerkelijk onderdeel van de Well TemperedĀ  platenspelers is de draaitafellagering. Meestal is dit een gehard stalen pen die draait in een zo precies mogelijk passende bronzen bus zodat er zo min mogelijk speling is. Well Temperend heeft ook hiervoor een ingenieuze oplossing bedacht met een totaal nieuw lager design.

Nu is techniek mooi maar hoe klink het? Nu in een woord fantastisch!

Komt u zelf overtuigen van de klankkwaliteit en bekijk de bijzondere detailoplossingen van de Well Tempered draaitafels.

Well TemperedĀ  platenspelers zijn verkrijgbaar in de volgende modellen:

SIMPLEX*

AMADEUS**

AMADEUS GTA**

VERSALEX**

*Zonder afspraak te beluisteren

**Beluisteren op afspraak