Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Nieuws

03

sep
2016

PRO-JECT The Classic platenspeler

On 03, sep 2016 |

Pro-ject heeft met dit ontwerp, zoals de naam al doet vermoeden, gekozen voor een traditioneel design. De techniek is echter duidelijk van deze tijd, neem de synchroonmotor deze wordt niet rechtstreeks  door een AC voedingtje gevoed maar via een schakeling die eerst de spanning gelijkricht en daarna weer opbouwt naar een exacte stabiele wisselspanning. Dit heeft als voordeel dat de draaisnelheid van het plateau uiterst stabiel is. Bij de keuze van de arm is men, zoals bij Pro-ject haast gebruikelijk, uitgegaan van carbon dit keer echter in combinatie met aluminium. Deze mix van materialen zorgen voor een grotere interne demping zodat de armresonanties beter onder controle worden gehouden.

The Classic platenspeler is verkrijgbaar in drie uitvoeringen Eucalyptus, Walnoten en Rozenhout.