Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Nieuws

13

jan
2017

FALCON LS 3/5a

On 13, jan 2017 |

De FALCON LS3/5a is gebaseerd op de eerste LS3/5a BBC monitoren uit de 70e jaren. Deze compacte monitor speakers werden onder licentie van de BBC ruim 10 jaar gebouwd door verschillende fabrikanten waaronder Rogers en Chartwell. In de jaren 80 komen steeds meer LS3/5a look-a-likes op de markt met dezelfde afmetingen maar met een deels of totaal andere speaker(unit) bezetting en filtering. Eind jaren 90 was het niet meer mogelijk om een originele LS 3/5a te bouwen simpelweg omdat KEF de fabricage van de units stop had gezet.
Dit zou het einde zijn geweest van de LS3/5a BBC monitor zei het niet dat in 2014 het Engelse FALCON de rechten overnam van KEF om de oorspronkelijke units te mogen produceren. Tevens werd door de BBC een licentie verleend aan FALCON om de LS3/5a opnieuw op de markt te brengen.

Nu enkele jaren later is de LS3/5a BBC monitor weer verkrijgbaar.

Bent uw benieuwt hoe de nieuwe LS3/5a klinkt, kom dan gerust langs en wie weet bent u net zo enthousiast over deze speaker dan wij.