Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Analoog - GRADO

GRADO

Grado Labs is een klein familie bedrijf uit Brooklyn New York dat zich heeft gespecialiseerd in het vervaardigen van hoofdtelefoons en pick-up elementen. Deze specialisatie in en jarenlange ervaring heeft er voor gezorgd dat hun producten tot de selecte groep van werelds beste hoofdtelefoons en pick-up elementen behoren.

De Gado elementen werken volgens het zogenaamde Moving Iron principe. Dit is een door Joshef Grado uitgevonden tussenvorm van een MM (Moving Magnet) en een MC(Moving Coil) element.
Bij een MM is het bewegende deel in de “generator” de magneet welke in een spoel beweegt. Het nadeel van deze opbouw is de massa van de magneet welke de beweegbaarheid reduceert. Met als gevolg een minder accurate weergave. Voordeel van het MM principe is de hoge uitgangsspanning en de hoge inwendige weerstand.
Bij een MC element is de spoel het bewegende deel. Voordeel hiervan is dat deze een beduidend lagere massa heeft dan een magneet. Een MC element is dan ook beduidend “sneller” dan een MM element en is in staat een preciezer geluid te reproduceren. Nadelen lage uitgangsspanning en relatieve lage inwendige weerstand. Een speciale MC voorversterker is een vereiste.

Bij Grado gaan ze anders te werk. In plaats van een bewegende magneet of spoel maken ze gebruik van een ijzeren plaatje dat bevestigt aan de cantilever (buisje waar de naald aan vast zit en de beweging van de naald overbrengt) tussen de magneet en spoel kan bewegen. Het magnetisch veld wordt hierdoor beïnvloed wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat er een spanning wordt gegenereerd door de spoel. Voordeel van dit systeem is weinig bewegende massa, hoge uitgangsspanning en een hoge weerstand. Deze elementen zijn dan ook zonder problemen aan te sluiten op een normale MM versterker.

Website:  http://www.grado.nl



Advies

Bent u opzoek naar een set die het best bij u past of wilt u meer weten over de producten van GRADO? Dan bent u bij De Audiowinkel aan het juiste adres voor een helder advies

Heeft u vragen of opmerkingen, aarzel dan niet om contact op te nemen via het telefoonnummer 074-3767453 of vul ons contactformulier in.