Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Analoog - WELL TEMPERED LAB

WELL TEMPERED LAB

Well Tempered Lab is het geesteskind van de Nieuw-Zeelander William Firebaugh ontwerper van onder meer de Dynavector platenspeler. De draaitafels van Well Tempered onderscheiden zich door een geheel eigen aanpak. Op het eerste gezicht lijken de Well Tempered platenspelers een beetje fragiel en ziet het geheel er wat vreemd uit vooral door het gebruik van een golfbal als onderdeel van de arm.

De Well Tempered Lab draaitafels maken gebruik van een ideale ontkoppeling tussen arm en draaitafel en dit zorgt voor een ongeëvenaarde weergavekwaliteit. Een lichtgewicht arm is bevestigd aan een golfbal die rust in een bad siliconenolie met een extreem hoge viscositeit. De weerstand die de golfbal ondervindt, en daarmee de armdemping, is eenvoudig aan te passen door de bal meer of minder met de siliconenolie in contact te laten komen.

Een ander opmerkelijk onderdeel van de Well Tempered platenspelers is de draaitafellagering. Meestal is dit een gehard stalen pen die draait in een zo precies mogelijk passende bronzen bus zodat er zo min mogelijk speling is. Well Temperend heeft ook hiervoor een ingenieuze oplossing bedacht met een totaal nieuw lager design.

Komt u zelf overtuigen van de klankkwaliteit en bekijk de bijzondere detailoplossingen van de Well Tempered draaitafels.

Van Well Tempered zijn de volgende modellen draaitafels verkrijgbaar:

SIMPLEX
AMADEUS MKII
AMADEUS GTA MKII
VERSALEX

LTD TONEARM, 9 of 10,5 inch tonearm.

DPS POWER SUPPLY, verbeterde voeding voor WTL draaitafels met als extra 12V uitgang om DYNAVECTOR Phono-versterker te voeden:

Prijzen op aanvraag.

Voor een uitgebreide beschrijving zie de website van Well Tempered Lab.

Website:  http://www.welltemperedlab.netAdvies

Bent u opzoek naar een set die het best bij u past of wilt u meer weten over de producten van WELL TEMPERED LAB? Dan bent u bij De Audiowinkel aan het juiste adres voor een helder advies

Heeft u vragen of opmerkingen, aarzel dan niet om contact op te nemen via het telefoonnummer 074-3767453 of vul ons contactformulier in.