Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Bekabeling - TELLURIUM Q

TELLURIUM Q

Tellurium Q is een jong kabelmerk uit de UK. Als starter op de markt valt het niet mee om je een plaatsje te verwerven tussen alle grote namen op dit gebied. Eigenlijk kan dit maar op één manier en dat is je onderscheiden van de rest. Dit onderscheiden kan natuurlijk op verschillende manieren zo is het mogelijk om de kabel een fraai uiterlijk mee te geven en echte High-Tech connectoren te monteren. Ook een fancy verpakking zal het zeker goed doen. Maar al dat zult u tevergeefs zoeken bij Tellurium Q. De kabels lijken nog het meest op uit de kluitengewassen ouderwetse antennekabel. De BFA stekkers zijn van goede kwaliteit maar zijn van maar eenvoudig van opbouw. En dan de verpakking nou daar kunnen we ook kort over zijn, een pizzadoos. Blijft over dat het verschil t.o.v. de concurrentie moet zitten in de geboden geluidskwaliteit. En dat is het precies waar het bij Telurium Q om draait. Dit zijn fantastische kabels, ze kleuren niet en lijken zelfs in eerste instantie wat zaai maar dat verandert naar enige gewening. Ook aan een goed geluid moet je wennen. De meest in het oog springende eigenschap is de plaatsing van de instrumenten en vocalisten. Ook de balans is uitstekend geen enkele frequentie krijgt een voorkeursbehandeling, iets dat de rust in het geluidsbeeld ten goede komt.

Een klein stukje uit het Engelse magazine HiFI Plus waarin de Tellurium Q Ultra Black werd getest wil ik u niet onthouden.

“What ever you do, don’t audition the Ultra Black. As I said before, once you do there’s no going back”
Steve Dickenson HiFi Plus.

Website:  http://www.telluriumq.comAdvies

Bent u opzoek naar een set die het best bij u past of wilt u meer weten over de producten van TELLURIUM Q? Dan bent u bij De Audiowinkel aan het juiste adres voor een helder advies

Heeft u vragen of opmerkingen, aarzel dan niet om contact op te nemen via het telefoonnummer 074-3767453 of vul ons contactformulier in.